Våra Tjänster

Det tjänster vi på SeSvenskTV tillhandahåller, är tjänster som gör att din dator, surfplatta, eller annan enhet ser ut att befinna sig i ett annat länd än du verkligen befinner dig i. För att exempelvis kunna se alla program på Svenska TV-kanalers webbsidor, så måste man göra intryck av att befinna sig i Sverige, annars får man ofta meddelande att det ena eller andra programmet inte går att se, eftersom man inte befinner sig i Sverige. Där kommer våra system in, med tjänster som gör att man kan "flytta" sin Internetanslutning till exempelvis Sverige. De mest kända teknikerna för detta är VPN ("Virtuellt Privat Nätverk"), och Proxyservrar.

SeSvenskTV är inte bara en VPN-leverantör. Vi är en komplett leverantör av tjänster för att simulera geografisk närvaro i Sverige, eller de andra Nordiska länderna.
Vi tillhandahåller inte bara VPN - som inte alltid är det bästa alternativet för att strömma bandbreddskrävande video, om man har en långsam/instabil internetanslutning eller är långt från Sverige (eller det land man ansluter till) - utan även alternativ med Proxy och "SmartDNS". Detta gör att vi har en lösning som fungerar med i stort sett alla typer av enheter, från i stort sett alla platser på Jorden. (Under förutsättning att man har en Internetuppkoppling som är snabb nog att alls strömma video, till att början med.)

Vi har över 40 VPN- och Proxyservrar; I Sverige är de fördelade på hela 5 olika servercentraler, i Norge 2 servercentraler, och Danmark och Finland än så länge en servercentral vardera. Vi har även VPN- och Proxyservrar i USA, Storbritannien och Tyskland.
Fördelen med flera datacentraler är att olika servercentraler oftast har anslutningar till olika Internationella stamnätverk, och olika stamnät fungerar ibland bättre till olika delar av världen, beroende på vilka stamnätverk den lokala Internetleverantören är ansluten till. Så man kan ansluta till servrar i den central som fungerar bäst till just den plats man själv befinner sig på.

Alla våra system är speciellt avpassade för bandbreddskrävande applikationer, såsom att strömma video, till skillnad från "vanliga" VPN-leverantörer som dels inte ger det urval av anslutningsmöjligheter som vi gör, dels ofta är enbart koncentrerade på att ge "anonyma" anslutningar utan hänsyn till hur mycket bandbredd man får. Med SeSvenskTV! blir varje användare garanterad mer än nog bandbredd för att strömma till och med video i Ultra-HD. Den enda begränsningen är kapaciteten på Internet mellan våra servrar och dig.
Vi har ju, som nämnts, ett stort antal servrar i ett flertal datacentraler, vilket gör att även om det är en flaskhals någonstans på Internet på vägen mellan dig och en av våra datacentraler, kan man oftast kringgå detta genom att ansluta till en annan datacentral, då trafiken går olika vägar, via olika stamnätverk.
Våra VPN-servrar ger dig samtidigt lika mycket anonymitet och säkerhet som de tjänster som enbart riktar sig mot just det segmentet.

Du behöver i normalfallet inte ladda ner eller installera något program på din dator, det är redan installerat som standard i både Widows och Mac, samt även i “Smarta” telefoner och surfplattor som Android och iPhone/iPad.

Systemen går att använda med i stort sett alla typer av uppkopplade enheter. Till exempel:

Notera att vi tillhandahåller ingen TV-tjänst i sig själv, utan du använder de vanliga Webb-TV tjänsterna, såsom SVT Play, TV4 Play, etc. I och med att du genom vår tjänst har en Svensk internetanslutning, så blockeras inte program som annars inte går att se utanför Sverige. (Samma sak gäller naturligtvis även för respektive tjänst för Norge, Danmark och Finland, i vilket fall man får en Internetanslutning till det land man valt, och kan se geoblockerade program för det landets TV.)

OBS att tjänsten endast ger möjlighet att se innehåll som annars är blockerat i utlandet. Den ger inte tillgång till “Premium” eller Betaltjänster. För detta måste man ha ett abonnemang med respektive tjänst.

* Fungerar endast med SmartDNS (f.n. enbart Svensk IP), eller med "delad" VPN-anslutning från annan enhet. Obs att många "Smarta" TV-apparater saknar "Appar" för att se t.ex Svenska TV-kanaler. Säkerställ att sådana appar finns innan ni lägger ner jobb på att ge enheten Svensk IP. Generellt rekommenderar vi främst att för bästa funktion i stället ansluta TV:n till en dator (PC eller Mac) med HDMI-kabel, eller som "trådlös bildskärm". Den datorn i sin tur ansluter man via vårt system.