Problem med registrering – Löst

Det har kommit till vår kännedom att det är problem att registrera nya konton. Vi ber presumtiva nya kunder om ursäkt för detta och ber er avvakta tills vi har meddelat att problemet är löst.

Vi ber om ursäkt för det inträffade.

Systemunderhåll 2024-01-12

På fredag 12 jan, ca kl.21-23 svensk tid, kommer vi att genomföra systemunderhåll.

Under tiden kan det förekomma avbrott i tjänster och störningar på webbsidor.

Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär.

Problem med tjänster och kundpanelen – Löst

Uppdatering (2024-01-07):

Nu är alla tjänster igång igen och vi har gått från att arbeta med felsökning och problemlösning till övervakning. Just nu ser det bra ut, men vi bevakar situationen.

Vi beklagar än en gång det inträffade och besväret det orsakat er.

Uppdatering (2024-01-05):

Vi har arbetat intensivt sedan igår och börjar nu äntligen få igång våra tjänster igen.

Det kommer vara fördröjningar tills vi når full kapacitet och att allt fungerar, det kan vara problem att nå sidor och det kan ske frånkopplingar från tjänsterna under tiden vi rampar upp och löser olika problem.

Vi beklagar verkligen det inträffade och har förståelse för att det orsakat olägenhet för er. Vi ber om tålamod och förståelse.

Ursprungligt meddelande (2024-01-04):

Pga störningar på vissa centrala delar har vi problem med våra tjänster och kundpanelen.

Vi arbetar med problemet intensivt men kan inte presentera någon prognos ännu.

Om ni upplever att kundtjänstsystemet är otillgängligt och behöver kontakta support, kan ni göra detta via epost till ”vpnsupport [snabel-a] sesvensktv.com.

Vi ber om ursäkt för besväret.

Systemunderhåll 2023-03-05

Under kvällen, ca kl. 22:00-23:00 svensk tid, söndagen den 5 mars kommer våra tjänster avseende Storbritannien, dvs UK VPN och Proxy, vara onåbara p.g.a. systemunderhåll.

Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär orsakat av detta.

Problem med kundtjänstsystem – Löst

Pga en störning i en databasserver är inte vårt kundtjänstsystem eller kunskapsbas alltid tillgängligt för närvarande. Felsökning pågår.

Inloggning till VPN-tjänsterna fungerar som vanligt.

Om ni upplever att kundtjänstsystemet är otillgängligt och behöver kontakta support, kan ni göra detta via epost till ”vpnsupport [snabel-a] sesvensktv.com”.

Vi ber om ursäkt för besväret.

Problem i datacenter – Löst

För närvarande är det problem i ett av de datacenter som vi använder i Sverige. Även de kunder som använder SmartDNS kan påverkas, och speciellt då de som har enheter som endast kan ha EN DNS-adress konfigurerad (exempelvis Apple-TV).
I normalfallet använder era enheter den server som är nåbar, och påverkas inte om en av de två inte är nåbar under en period, men om ni bara har en DNS-server, och denna är satt till 94.254.0.81, så fungerar kanske inte SmartDNS för er.

Vi hoppas att 94.254.0.81 ska vara igång igen inom kort, men under tiden kan ni sätta DNS till adressen 46.246.68.2 i stället.

Vi ber om ursäkt för olägenheten.

Prisjusteringar 2023

Med anledning av de senaste årens situation och den nuvarande utvecklingen i omvärlden med generella kostnadsökningar, behöver vi tyvärr göra vissa justeringar av våra priser. Detta gäller från 2023-01-01. Vi har haft våra existerande priser sedan januari 2018.

Vi har även valt att förenkla priserna, så att alla länder ligger på samma prisnivå. I samband med detta har vi tyvärr även tvingats att lägga ner vår VPN tjänst för Spansk IP.

Ni finner de nya priserna på denna sida.

Ni kan fortfarande dra fördel av våra nuvarande priser genom att förlänga ert konto senast 2022-12-31.

Vi hoppas på er förståelse.

VPN i Frankrike nedlagt

Efter den förödande branden i datacentret i Frankrike konstaterades det att det inte gick att återskapa centret som innan. Det beslutades att flytta till annan lokalisering. Vi har tittat på möjligheterna tekniskt och ekonomiskt om vi skulle omlokalisera vår tjänst, men kommit till slutsatsen att det inte är försvarbart i rådande situation. Vi beslutade därmed tyvärr att lägga ner vår tjänst i Frankrike. Alla våra berörda kunder är kontaktade direkt och har blivit kompenserade för detta. Vi ber om förståelse och tackar er kunder för den tid ni varit oss trogna.

Brand i datacenter – Frankrike

I samband med en stor brand i ett datacenter i Frankrike måste vi tyvärr meddela att vår Franska VPN tjänst för närvarande ligger nere. Just nu beräknas åtgärdstiden till åtminstone en vecka.

Vi ber om överseende med det inträffade.

Chromecast med Google TV

Den 30/9 2020 lanserades den senaste versionen av Chromecast, nu med Google TV och tillhörande fjärrkontroll. Den har under hösten och i vinter fått större spridning och den positiva kritiken har inte låtit vänta på sig. Den är en succé. Förutom att den tagits emot positivt av marknaden, så kan vi på SeSvenskTV! också, äntligen, komma med ett positivt besked till alla Chromecast fans. Den fungerar nämligen utmärkt med vår tjänst SmartDNS, till skillnad från äldre versioner av Chromecast, där konfigurationsinställningar lyst med sin frånvaro.

Vi har uppdaterat informationen i vår kunskapsbas samt lagt till instruktioner i kundpanelen, för er av våra nuvarande och även framtida kunder som får glädjen av att ha införskaffat denna nya Chromecast med Google TV.