Kunskapsbas
Se Svensk TV! > Se Svensk TV! Kundtjänst > Kunskapsbas

Sök hjälp:


Problem vid betalning

Lösning

Internetbetalningar genom vårt system fungerar oftast bra, men ibland kan man stöta på problem, främst med Kortbetalningar. Om problem uppstår, kontrollera följande:

 

  1. Vad får du för felmeddelande? Felmeddelanden visas i ett ljusrött fält på betalsidan. Felmeddelandena är tyvärr ofta på Engelska då de genereras centralt av kortföretagen, men ger en stark indikation på vad felet kan vara.
    - Om betalningen avvisas, så måste ni kontakta er kortutgivare (Bank) för att ta reda på varför. Ofta kan felet vara att kortet inte är öppnat för Internetbetalningar eller Utlandsbetalningar.
    - Om felet är att "3DSecure verificiation failed" så har ni inte verifierat köpet korrekt. Se punkt 2 och 3 nedan.

  2. Om det är en Visa eller MasterCard-kort, och det hänger sig efter att ni klickat "Betala" i rutan där ni först fyllt i era kortuppgifter, då kan inte sidan för "Verified by Visa" respektive "MasterCard SecureCode" laddas. Om så sker, kontrollera att ni inte har någon pop-up blocker eller adblocker aktiv i er webbläsare. I vissa fall kan man behöva prova med en annan webbläsare. Ibland kan sidan inte hämtas för att er banks system inte fungerar korrekt. (Sidan för kortverifieringen hämtas från er banks webbsida.) I så fall måste ni vänta tills er bank åtgärdat felet, eller använda ett kort från en annan kortutgivare.

  3. Om ni inte vet hur ni ska verifiera ert köp via "Verified by Visa" eller MasterCard SecureCode" så kontakta er bank för information. Verfieringen varierar från bank till bank. Ofta är det verifikation via Bank-ID, Engångskod via SMS, eller via koddosa. 

 

 

Artikeldetaljer
Artikel-ID: 36
Kategori: Abonnemangsfrågor

 
« Gå tillbaka

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid