Ny Service – SmartDNS (Svensk TV)

Vi på Se Svensk TV! försöker hela tiden anpassa våra tjänster efter våra kunders behov. Då vår fokus är på att Ni, våra kunder, ska kunna strömma video med bästa kvalitet har vi sedan tidigare marknadens högsta dedikerade bandbredd per användare, för att säkerställa att ni får högsta möjliga hastighet på er anslutning.
Dock har tekniken, VPN, begränsningar i sig själv, som stjäl bandbredd speciellt för dem av våra kunder som behöver det mest – de med långsamma eller ostadiga anslutningar, eller som är långt från Sverige. Pga. av tekniken med en krypterad ”tunnel” tas en större del av bandbredden i anspråk av själva den krypterade tunneln, ju sämre anslutningen är.
VPN fungerar heller inte att använda på alla typer av apparater, som t.ex. ”Smart TV” och liknande, då dessa inte har inbyggt stöd för VPN.
Vi har därför utvecklat en ny tjänst – ”Smart DNS” – som lämpar sig för dem som har bandbreddsproblem, eller använder enheter som inte har stöd för VPN i sig själva.
Systemet bygger i princip på att man ändrar DNS-servrar till dem vi tillhandahåller och registrerar sin IP-address i vårt system, så fungerar allt automatiskt sedan.
Man kan i många fall till och med definiera DNS-servrarna i sin router eller accesspunkt, så använder alla datorer och alla andra enheter i ditt hemnätverk automatiskt systemet.
En stor fördel med systemet är att det oftast inte stjäl någon bandbredd alls. Dels är anslutningen okrypterad – ingen krypterad ”tunnel” som tar bandbredd – dels skickas bara viss utvald data via våra servrar, medan själva strömningen av video oftast går direkt till din enhet utan att passera våra system.
Dock lämpar sig tjänsten INTE för den som vill ha VPN av anonymitets- eller säkerhetsskäl. Inte heller om din Internetleverantör av någon anledning inte gör det möjligt att använda externa DNS-servrar, (t.ex. Orange), eller om du använder en Internetleverantör – t.ex. mobil uppkoppling – där din IP-adress ändras ofta.

Till att börja med ingår tjänsten i abonnemang för Svensk IP, dvs Svenska Play-tjänster. Vi planerar att lägga till SmartDNS-tjänster även för Brittisk TV och Amerikansk TV under de kommande månaderna.